Holland Supermarket
Shopping cart
0
  • Home
  • Menu
  • My account
  • Settings

Onze droom

We hebben in Nederland prachtige supermarkten. Vol met verse en gezonde levensmiddelen van uitstekende kwaliteit. Maar niet iedereen woont in Nederland. En dus kan niet iedereen even de Albert Heijn of Jumbo binnenstappen. Wij kunnen dat wel. En dat is precies wat we doen. Elke dag lopen we door een paar supermarkten om boodschappen te doen voor jou.

 

We houden rekening met het milieu. Je ziet dat nu al terug in het vulmateriaal wat we gebruiken om je producten in de doos te beschermen tijdens het transport. De witte chips zijn gemaakt van maïs en zijn volledig biologisch afbreekbaar.

 

Maar we willen veel verder gaan. Onze droom is om volledig duurzaam te ondernemen. We willen duurzaam boodschappen doen, duurzaam inpakken en duurzaam verzenden. We willen werken in een duurzaam gebouw, zelf duurzame elektriciteit opwekken en CO2 uitstoot compenseren door zelf bomen te planten.

 

Duurzaam boodschappen doen

We doen boodschappen in supermarkten in en rond Wageningen. Het idee is om hiervoor een elektrische bestelbus te gaan gebruiken. CO2 neutraal, stil en geen luchtvervuiling. Onze elektrische bestelbus is natuurlijk pas duurzaam als we gebruik maken van duurzaam opgewekte elektriciteit. Dat gaan we zelf doen. Met zonnecellen en mini windturbines. Oh, en wat de bestelbus betreft, we worden helemaal blij van de I.D. Buzz van Volkswagen.

 

Duurzaam inpakken

We gebruiken voor het inpakken van de boodschappen extra stevige dozen. We willen alleen dozen van duurzaam karton. Wat we vaak doen is doosjes in doosjes inpakken. De kans dat alles dan heel aankomt is zo het grootst. Zeker als je super breekbare koekjes bestelt en ook een paar potten pindakaas. Doe ze in één doos, schud een paar keer en je koekjes veranderen in kruimels. Dat vinden we niet zo’n goed idee. Vandaar, doosjes in doosjes.

 

Duurzaam verzenden

We willen alle pakketten duurzaam verzenden. Maar zolang vrachtauto’s rijden op diesel en vliegtuigen vliegen op kerosine, is dat niet mogelijk. We doen het daarom anders. We compenseren de CO2 uitstoot voor het vervoer van onze pakketten door bomen aan te planten. Dan kan je straks gewoon door je eigen bos lopen. Mooi toch? Gaan we doen.

 

Duurzaam gebouw

We willen werken in een energieneutraal gebouw wat is gemaakt van duurzame materialen. Als inspiratiebron zien we de traditionele Noorse houten boerderij met grasdak. Gemaakt van duurzaam geproduceerd hout uit de directe omgeving.

 

Dat is onze droom. Ze we daar al? Nee, nog lang niet. De webshop moet echt nog veel meer groeien om duurzaam te kunnen werken. We moeten veel meer producten verzenden om te kunnen investeren en om het hele proces duurzaam te krijgen.

 

Spreekt ons verhaal je aan? Help ons dan door anderen te vertellen over ons en help ons om onze droom te realiseren.

 

Holland Supermarket is in 2015 gestart door Wouter Boer. Hij is in 1996 als milieukundige afgestudeerd in Wageningen. Het idee om levensmiddelen te gaan verkopen aan mensen in het buitenland, is van zijn zus Monique.

Filter